Hotel herfstvakantie
Noord-Nederland

Hotel herfstvakantie Noord-Nederland? Verblijf in hotel-restaurant ’t Zwanemeer in Gieten. Dit hotel ligt midden op de prehistorische Hondsrug. Je kunt dus genieten van allerlei soorten natuur en archeologische vondsten. Denk aan bossen, stuifzanden en heidevelden, maar ook hunebedden, oude boerderijen en pittoreske dorpjes. En we kunnen je verzekeren dat alles er prachtig uitziet in herfstkleuren.

De herfstvakantie

De herfstvakantie is een populaire vakantie in Nederland. Veel gezinnen plannen tijdens deze week een activiteit of knijpen er een weekje tussen uit. Hierbij wordt massaal voor een bosrijke en natuurlijke omgeving gekozen. In de bossen kun je optimaal genieten van de herfstkleuren en ontsnappen aan de drukte. En waar vind je nou veel natuur? In Drenthe! Niet voor niks is dit een geliefde vakantiebestemming. Drenthe behoort tot de provincies met de meeste hectare aan natuur. Genoeg opties dus om je in herfstsferen te wanen.

Vanuit hotel-restaurant ’t Zwanemeer heb je allerlei opties om volop van de herfstnatuur te genieten. Trek die laarzen of wandelschoenen dus maar aan en ga op avontuur.

Bossen op loopafstand 

Voor een hotel herfstvakantie Noord-Nederland zit je goed bij ’t Zwanemeer. Vlak bij onze accommodatie ligt het mooie Zwanemeerbos. Hier ben je binnen twee minuten fietsen of tien minuten wandelen. Je kan hier meerdere wandelroutes volgen, waaronder een kabouterroute voor kinderen. Naast de mooie natuur vind je hier grafheuvels die uit de ijzertijd stammen. Door de combinatie van natuur en historie is dit bos erg geliefd onder fietsers en wandelaars.

Op twaalf minuten fietsafstand ligt de Boswachterij Gieten-Borger. Hier zijn allerlei fiets- en wandelroutes te volgen. Deze leiden je langs bossen, heidevelden en vennen. Je vindt hier tevens het Boomkroonpad. Dit pad is 125 meter lang, 22,5 meter hoog en loopt letterlijk door de boomtoppen. Met al die herfstkleuren lijkt het net alsof je door een sprookjesbos loopt. Een aanrader om met het hele gezin te doen!

Verder vind je in de omgeving nog deze prachtige natuurgebieden:
– Nationaal Park Drentsche Aa
– Natuurgebied Drouwenerzand
– Boswachterij Exloo
– Boswachterij Sleenerzand
– Natuurgebied Gietenerveld

 

Hotel herfstvakantie Noord-Nederland: ’t Zwanemeer

Hotel-restaurant ’t Zwanemeer in Gieten is niet alleen vanwege zijn groene omgeving een ideale vakantiebestemming. Het ligt ook nog eens centraal en vlak bij twee rijkswegen. Zoek je tijdens de herfstvakantie nog een hotel in Drenthe? Je weet ons te vinden!

Kom langs Bij ’t Zwanemeer

Oude Groningerweg 1
9461 BP Gieten

Tel : (0592) 26 26 01
info@hotelzwanemeer.nl